Jeg har tandlægeskræk

En god tandbehandling handler om gensidig tillid. Derfor giver vi behandlingen den tid, der skal til, for at du føler dig tryg.

Er du angst ved at gå til tandlæge, så fortæl os om det. På den måde kan vi tage hånd om tandlægeskrækken og lave nøjagtige aftaler om behandling og behandlingstempo.

Er det mange år siden, du har været til tandlæge, tilbyder vi en grundig indledende samtale, hvor vi fortæller om de forskellige behandlinger, vores udstyr og muligheder for smertefri bedøvelse. Samtidig kan du, hvis du ønsker det, fortælle lidt om, hvordan du oplever tandlægeskrækken.

Under tandeftersyn og behandling sørger vi løbende for at informere om behandlingen og lytte til dine ønsker. Det er alt sammen med til at reducere ubehaget ved tandlægebesøget.

Hvis du ønsker det, må du gerne tage mp3-afspiller eller en ven eller et familiemedlem med som støtte.

 

Om Tandlægeskræk

Rigtig mange danskere lider af en form for tandlægeskræk. Det kan resultere i, at de ikke vedligeholder deres tænder og ikke kommer regelmæssigt til tandlægen.

Tandlægeskræk hedder også odontofobi, såfremt man lider af det i svær grad. Størstedelen af befolkningen oplever dog ubehag i mindre grad ved, at skulle til tandlægen. Det skyldes oftest dårlige oplevelser tidligere, hos tandlægen. Det handler derfor om, at undgå sådanne dårlige oplevelser.

Hvis tandlægeskrækken holder en fra, at gå til tandlægen i længere tid, kan det resultere i, en meget dårlig mundhygiejne. Der er eksempler på mennesker, der bliver pinlige over deres manglende mundhygiejne og derfor helt undlader, at gå til tandlæge.

Det er derfor meget vigtigt, at man aldrig får en sådan dårlig oplevelse. Derfor går vi meget op i hos Tandklinikken København, at man får en god oplevelse, der gør, at man gerne vender tilbage.

Hvis man lider af alvor tandlægeskræk er der her nogle gode råd, du kan have med i tankerne når du skal til tandlægen:

  • Vær forberedt på hvad der skal ske. En forbi skyldes angst og angst skyldes det ukendte. Hvis man på forhånd har sat sig ind i hvad der skal ske, kan der ikke komme så mange overraskelser. Hvis du skal have foretaget en behandling kan du med fordel undersøge, hvad netop denne behandling indebærer, inden du starter. Vi vil også meget gerne være behjælpelige, hvis du har nogle spørgsmål.

 

  • Snak med din tandlæge. Det kan være meget svært for os, at vide hvorvidt du føler angst. Vi vil derfor meget gerne have dette, at vide når behandlingen starter. På den måde kan vi hjælpe med, at guide dig igennem behandlingen.
    • Det skulle meget gerne være med til, at give dig en meget bedre oplevelse.

 

  • Spørg os. Hvis du har spørgsmål eller tvivl undervejs i en behandling, kan du med fordel stille spørgsmål til os. Vi er her for, at hjælpe dig og vil gerne svare på alle dine spørgsmål.
    • Der findes ikke dumme spørgsmål.

 

  • Du kan selv prøve, at arbejde med nogle afslapningsøvelser inden behandlingen. Du kan blandt andet prøve, at tage dybe indåndinger. Det kan ofte have en beroligende effekt.

 

  • Det er muligt, at få beroligende såfremt, at angsten er så voldsom, at du ikke kan ligge stille i tandlægestolen. Det bør dog kun gøres i tilfælde hvor angsten er meget alvorlig.

 

  • Hvis man lider af forbi for nåle, kan vi hjælpe med, at smøre noget beroligende på overfladen inden der stikkes.

Det er ikke nogen god ide, at blive væk fra tandlægen, ligegyldigt hvor alvorlig tandlægeskræk man lider af. Det vil med tiden kun blive værre og på et tidspunkt, er man tvunget til, at opsøge en tandlæge.

Vi foreslår derfor, at man får det overstået. På den måde vil det også oftere være muligt, at nøjes med mindre behandlinger af gangen. Hvis man i lang tid har undladt, at gå til tandlægen kan det resulterer i lange og ubehagelige behandlinger.

Hos Tandklinikken København ønsker vi dig kun det bedst. Vi vil derfor altid gøre alt der står i vores magt for, at behandlingen bliver så behagelig, som overhovedet mulig.

 

Tandlæge København