Tandkroner

Det kan være nødvendigt, at få indsat en krone. For de flestes vedkommende er dette en stor udskrivning og derfor er det vigtigt, at det gøres ordentligt. Tandklinikken København bestræber sig altid på, at lave et ordentligt stykke arbejde, som du kan være glad for i mange år.

Hvad er en krone?

Meget kort fortalt er en krone en erstatningstand. Den bruges til, at dække den naturlige tand hvis denne er defekt. Kronen sidder fast på den naturlige tandrod og den sættes fast med en stift. Der er tale om en tand der er rodbehandlet og som mangler det meste af den indre tand. Dette er normalt i forbindelse med paradentose.

Kronen er normalt lavet af:

  • Rent porcelæn. Dette anvendes oftest til tænder i overmunden, da det giver det bedste resultat.
  • Metal med porcelæn på ydersiden. Disse kroner bliver brugt i hele munden.
  • Rent metal. Disse kroner anvendes normalt kun bagerst i munden, hvor de ikke er synlige.

Tandklinikken København ønsker kun det bedste for vores kunder og derfor er alle vores implantater fra den danske producent Buen Dental. Det sikre os, at implantaterne altid er af høj kvalitet.

Hvis man har flere tænder der har brug for en krone, der er placeret op af hinanden kan man vælge, at anvende en bro.

Hvordan foregår behandlingen?

Når man skal have indsat en krone, kræver det en længere behandling. Denne behandling består normalt af 4 overordnet trin:

  • Tanden slippes til. Den naturlige tand hvorpå kronen skal placeres, bliver slebet til således, at sammenbidet stadig vil være naturligt.
  • Der foretages farveprøver. Hvis der skal laves en porcelænskrone, vil man normalt foretage farveprøver, der sendes til et tandteknisk laboratorium. De kan ud fra dette fremstille den nye krone.
  • Kronen sættes fast. Kronen sættes fast med cement, der tørrer hurtigt. Højden på kronen justeres herefter, såfremt den er for høj. Hvilket normalt vil være noget, der stræbes efter når den sættes fast.
  • Justering af kronen. Efter at man har brugt kronen et stykke tid er der mulighed for, at man kan justere den. Det er primært hvis den ikke sidder helt godt i munden. Man vil normalt aftale en tid til justering, så tandlægen også kan se, at kronen sidder ordentligt.

Hvad er paradentose?

Normalt når man har brug for en krone, skyldes det paradentose.

Paradentose er en meget almindelig sygdom og de fleste mennesker vil stifte bekendtskab med den på et tidspunkt, i deres liv. Hos Tandklinikken København, ser vi den ofte. Så vi har rigtig godt styr på hvordan man behandler paradentose.

Paradentose skyldes betændelse i den knogle, som tandroden sidder i. I takt med, at paradentosen udvikler sig, kan der gå betændelse i én eller flere tænder. Det betyder, at tanden vil blive ædt op indefra.

Måden hvorpå man behandler dette, er ved hjælp af en rodbehandling. Ved rodbehandlingen fjerner man store dele af tanden, der derfor vil være meget svækket efter behandlingen.

Når tanden er så svækket vil man normalt indsætte en krone for, at beskytte tanden og gøre det muligt, at bruge denne.

Normalt vil det være os, der tager stilling til hvorvidt der er brug for en krone efter en rodbehandling. Men vi vil selvfølgelig gerne have dig med på råd, så du er tilfreds med den beslutning der bliver taget. For det er selvfølgelig dine tænder.

Tandlæge København